Karapınar İlçesi Sivil Toplum Örgütleri Başkanları TBMM’ni ziyaret ettiler.

Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ulusoy,Karapınar Ziraat Odası Başkanı Durmuş ÜNER, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kemal SÖZEN, , Nakliyeciler Kooperatifi Başkanı Ahmet Nuri EMEKLİ, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa ÜNVER, Esnaf Kredi ve Kefaleti Kooperatifi Başkanı Abdullah ŞENYURT, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kamil EKE, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet TARTAN birlikte TBMM’ de İlçemizin sorunları ile ilgili bir dizi görüşme gerçekleştirdiler.

Oda ve Kooperatif Başkanlarımız TBMM Tarım ve Hayvancılık Komisyon Üyesi Konya Milletvekili Mehmet BAYKAN ile bir araya geldiler. Toplantıda öncelikle ilçemizde Hasat sezonunun devam ettiği Şeker Pancarı teslim, tesellümünde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri aktarıldı.

Yine İlçemiz Gazi Osman Paşa Mahallesi BP petrol kavşağında meydana gelen trafik kazalarının önlenmesi için bu bölgeye acilen alt geçit yapılması gerektiği belirtildi.

İlçemiz Kuzey bölgesi Güneş Enerji Sistemi (GES) için tahsis edilen 30.000.000 m2 ek tahsis alanının bu bölge dışında tarım ve hayvancılık faaliyetinin olmadığı başka bir yere aktarılması gerektiği topluca dile getirilip, talep edilmiştir.

Tarım Komisyonu Üyesi Konya Milletvekili Sayın Mehmet BAYKAN’a ilçemizin, diğer sair hususlarının da aktarıldığı toplantıda, nazik misafirperverliği ve ilgi alakasından dolayı teşekkür ederiz.