Karapınar Ticaret Borsasında 2021 Yılı Hububat Hasat Sezonunun İlk Mahsul Arpa Satışı Gerçekleştirildi.

Karapınar Ticaret Borsasında  2021 Yılı Hububat Hasat Sezonunun İlk Mahsul Arpa Satışı Gerçekleştirildi.

2021 yılı Hububat Hasat Sezonunun ilk mahsul arpa satışına; Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe Müftülüğü İmam Hatiplerinden Muhammet Özoğlu, Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ulusoy,Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Atıf Özder, Yönetim Kurulu üyesi Musa Diri,Meclis Başkan Yardımcısı Salih Koçaker, Meclis Üyelerimiz Kerim Kara,Halil Sayar, hububat alım satımı yapan üyelerimiz ve hububat üreticilerimiz katıldı.

2021 Yılı Hububat Hasat Sezonunun açılış konuşmasında Karapınar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ulusoy şunları söyledi “Öncelikle hasat sezonunun tüm üreticilerimiz, üyelerimiz ve ülkemiz adına hayırlı, bereketli ve helalinden bol kazançlı geçmesini diliyorum.Hububatta şuan için herhangi bir olumsuz durum söz konusu değildir. Hasat başlangıcında olmamız sebebiyle çiftçilerimizden dane kayıplarının önüne geçmek için zamanında hasat yapmalarını ve bakımları yapılmış biçerdöverler ile hasat yapmalarını istiyoruz. Bu hassasiyet hem çiftçilerimizin hem de tarımsal ekonomimizin faydasına olacaktır. Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Karapınar Ticaret Borsasında yapılan 2021 yılı hububat sezonunda ilk mahsul arpa satışında üreticilerimizle, hububat alım satımı yapan tüccarlarımızla ve diğer katılımcılarımızla birlikte olmaktan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. 2021 yılı hububat sezonunun ülkemize, ilçemize, üreticilerimize, hububat alım satımı yapan tüccarlarımıza hayırlı uğurlu ve bereketli olmasını Allah'dan diliyorum. Karapınar Ticaret Borsasında satışı yapılan ürünlerin fiyatını ve değerini bularak alım satımların yapıldığına yürekten inanıyorum. Tekrar sizlerle birlikte olmaktan ve katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum."dedi

2021 sezonu hububat alımına İlçe Müftülüğü İmam Hatiplerinden Muhammet Özoğlu’nun duası ile başlayan Karapınar Ticaret Borsası üyeleri ilk mahsulün satışını Elektronik Satış Salonu'nda gerçekleştirdi.

Karapınar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ulusoy, yılın ilk mahsul arpasını 3,058TL fiyatla satın alan Tahsin Görgülü’yü ve yılın ilk mahsul arpasını satan Şammaz Uygun’u tebrik etti.

İlçemizin ilk mahsul arpasını satın alan Tahsin Görgülü, ilk mahsul arpayı   almaktan  mutluluk duyduklarını belirterek tüm tarım camiasına bereketli bir hasat sezonu diledi.

Müstahsil Şammaz Uygun, Borsa'ya yılın ilk mahsulünü getirmek için çok emek harcadıklarını ve getirdikleri için mutlu olduklarını belirterek, bereketli bir hasat sezonu diledi.

Satış işleminin bitmesinin ardından hatıra fotoğrafı çekildi. İlk mahsul arpayı satın alan Tahsin Görgülü ve yılın ilk mahsul arpasını satan Şammaz Uygun, Karapınar Ticaret Borsası tarafından çeyrek altınla ödüllendirildi.