Karapınar Ticaret Borsasında 2022 Yılı Hububat Hasat Sezonunun İlk Mahsul Arpa Satışı Gerçekleştirildi.

Karapınar Ticaret Borsasında  2022 Yılı Hububat Hasat Sezonunun İlk Mahsul Arpa Satışı Gerçekleştirildi.

2022 yılı Hububat Hasat Sezonunun ilk mahsul arpa satışına; Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin, Konya TMO Baş Müdürü Mustafa Yılmaz, Karapınar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Güneri, Karapınar Ziraat Odası Başkan Yrd. Can Aydınbelge, Karapınar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ulusoy ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile personelleri, , Buğday Pazarı Tüccarları, çiftçiler, Basın mensupları ile diğer İlçe Müftülüğü Karabaş Cami İmam-Hatibi Yusuf Tosun, Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ulusoy,Yönetim Kurulu Musa Diri,Meclis Başkan Yardımcısı Salih Koçaker,hububat alım satımı yapan üyelerimiz ve hububat üreticilerimiz katıldı.

2022 Yılı Hububat Hasat Sezonunun açılış konuşmasında Karapınar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ulusoy şunları söyledi “Öncelikle hasat sezonunun tüm üreticilerimiz, üyelerimiz ve ülkemiz adına hayırlı, bereketli ve helalinden bol kazançlı geçmesini diliyorum.Hububatta şuan için herhangi bir olumsuz durum söz konusu değildir. Hasat başlangıcında olmamız sebebiyle çiftçilerimizden dane kayıplarının önüne geçmek için zamanında hasat yapmalarını ve bakımları yapılmış biçerdöverler ile hasat yapmalarını istiyoruz. Bu hassasiyet hem çiftçilerimizin hem de tarımsal ekonomimizin faydasına olacaktır. Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Karapınar Ticaret Borsasında yapılan 2022 yılı hububat sezonunda ilk mahsul arpa satışında üreticilerimizle, hububat alım satımı yapan tüccarlarımızla ve diğer katılımcılarımızla birlikte olmaktan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. 2022 yılı hububat sezonunun ülkemize, ilçemize, üreticilerimize, hububat alım satımı yapan tüccarlarımıza hayırlı uğurlu ve bereketli olmasını Allah'dan diliyorum. Karapınar Ticaret Borsasında satışı yapılan ürünlerin fiyatını ve değerini bularak alım satımların yapıldığına yürekten inanıyorum. Tekrar sizlerle birlikte olmaktan ve katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum."dedi

Karapınar AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin konuşmasında,” 2022 yılı ilk mahsulü olan arpa satışının yapılması için bir arada bulunmaktayız. Çiftçilik zor ve meşakkatli bir meslektir. Kazasız belasız afatsız bu günlere gelmemize şükürler olsun. 2022 yılının bol bereketli ürünler ve bol bereketli kazançlı yıl olmasını diliyorum. Karapınar Ticaret Borsası Başkanlığının çiftçilerimizin ürünlerinin değerlendirilmesi ile ilgili alım-satım çalışmalarında başarılar diliyorum dedi.

2022 sezonu hububat alımına İlçe Müftülüğü Karabaş Cami İmam-Hatibi Yusuf Tosun’un duası ile başlayan Karapınar Ticaret Borsası üyeleri ilk mahsulün satışını Elektronik Satış Salonu'nda gerçekleştirdi.

Karapınar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ulusoy, yılın ilk mahsul arpasını 6,815TL fiyatla satın alan Şimşekli Tarım Ürünleri Ltd.Şti.Sahibi Hikmet Şimşekli’yi ve yılın ilk mahsul arpasını satan Osman Kılınçat’ı tebrik etti.

İlçemizin ilk mahsul arpasını satın alan Hikmet Şimşekli, ilk mahsul arpayı   almaktan  mutluluk duyduklarını belirterek tüm tarım camiasına bereketli bir hasat sezonu diledi.

Müstahsil Osman Kılınçat, Borsa'ya yılın ilk mahsulünü getirmek için çok emek harcadıklarını ve getirdikleri için mutlu olduklarını belirterek, bereketli bir hasat sezonu diledi.

Satış işleminin bitmesinin ardından hatıra fotoğrafı çekildi. İlk mahsul arpayı satın alan Hikmet Şimşekli ve yılın ilk mahsul arpasını satan Osman Kılınçat, Karapınar Ticaret Borsası tarafından çeyrek altınla ödüllendirildi.