TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ(TOBB) 80. MALİ GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

15-16 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’ nun ev sahipliğinde düzenlenen  TOBB 80.Mali Genel Kurulu gerçekleşti.

Törene Borsamızı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ulusoy,Meclis Başkanı Veysel Akkaya,TOBB Delegesi Musa Diri,Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kerim Kara,Meclis Başkan Yardımcıları Hidayet Kotuk,Salih Koçaker,Meclis Üyeleri Ali Öner,Nazım Yükseler, Genel Sekreter Halil Tüysüz ile Personelimiz Ahmet Aktürk katılım sağladı.

Genel Kurul Anıtkabir ziyareti ile başladı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 80.Genel Kurul kapsamında, TOBB Genel Kurul Divanı, TOBB Genel Kurul Üyeleri, TOBB Konsey ve Kurul Üyeleri, Oda/Borsa Başkanları, Delegeler ve Genel Sekreterler ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret ederek, Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulunuldu.

Anıtkabir Ziyaretinden sonra Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla  "Hizmet Şeref Belgesi Plaket Töreni"ni gerçekleşti. Tören'de iş dünyasına hizmetlerde bulunan TOBB Delegeleri,Oda Borsa Başkanları, ile Genel Sekreterleri "Hizmet Şeref Belgeleri'ni Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

Törene, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala  ve 365 Oda-Borsa Temsilcisi katıldı.

TOBB 80. Genel Kurulu akşam yemeği ile devam etti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, ATO Congresium’da gerçekleştirildi.​

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, TOBB Genel Kurulunun, 81 il ve 160 ilçeden Odalar ve Borsalar ile Türkiye’nin tüm büyük sektörlerini kapsayan 67 Sektör Meclisinin, her sene Mayıs ayında bir araya geldiği, müstesna bir platform olduğunu söyledi.

Yemeğe, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, STK Başkanları, üst düzey yargı mensupları, milletvekilleri ve bürokratlar katıldı.

Programın ikinci gününde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 80. Mali Genel Kurul Toplantısı, TOBB ETÜ’de gerçekleştirildi.​ Genel Kurul Başkanlığını ATO Başkanı Gürsel Baran’ın yaptığı Genel Kurul’a, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri, TOBB Konsey Başkanları ile TOBB Delegeleri katıldı. Toplantıda, Hesapları İnceleme Komisyonu, Mevzuat Komisyonu, Ekonomik Raporu İnceleme Komisyonu, Dilekleri İnceleme Komisyonu, Avrupa Birliği Uyum Komisyonu, Dış İlişkiler Komisyonu, Vergi Komisyonu, Ekonomi Politikası Komisyonu ve Basın ve Yayın Komisyonu sunuşları gerçekleştirildi.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Genel Kurul konuşmasında yıl boyunca gerçekleştirdikleri faaliyetlere ve iş dünyasının gündemindeki konulara dikkat çekti.

81 il ve ilçelerden toplantıya katılan tüm Oda-Borsa Başkanlarımıza, Meclis üyelerimize, delegelerimize, kadın ve genç girişimcilerimize teşekkür eden Başkan Hisarcıklıoğlu, “TOBB Ailesi olarak Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da ülkemizi daima ileriye taşıma sorumluluğu ve gayreti içinde olacağız. Oda ve Borsalarımızla birlikte üyelerimizin sıkıntılarını takip etmeye, dile getirmeye ve çözüm üretmeye devam edeceğiz. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da; emek verecek, çalışacak, üreteceğiz dedi.