SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN ORTAK BASIN AÇIKLAMASI

21-22 Ağustos 2017 tarihlerinde Karapınar’da meydana gelen şiddet olaylarıyla ilgili, aşağıda isimleri bulunan sivil toplum kuruluşları olarak kanaatlerimizi kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.

BASIN AÇIKLAMASI

Türk Milleti, asırlar boyunca farklı kültür ve inanç gruplarıyla Anadolu’da barış ve hoşgörü içerisinde yaşamış, her zaman mazlumun yanında olmuş asil bir millettir. Atalarımız Anadolu’da dinimizin ve örfümüzün getirdiği bu değerler sayesinde kardeşçe yaşamış ve bunu bize miras olarak bırakmıştır.

Huzurun ve kardeşliğin adresi olan, devletine ve milletine sadakatiyle bilinen Karapınar’ımız, kendisine sığınan mazlumlara her zaman kucak açmış ve örnek bir ev sahipliği yapmıştır.

Yaşanan bu üzücü olay, Karapınar’lı hemşerilerimizin sahip olduğu erdemi, devletine ve milletine bağlılığını gölgeleyemez. Zira;

*Anayasamıza göre suç şahsidir ve her kim olursa olsun suç işleyenin cezasını hukuk tayin etmelidir.

*Olaylarla ilgili adli ve idari soruşturma devam ederken, şahısların kendilerini “polis, savcı, hâkim” yerine koyması ve daha da kötüsü şiddete başvurması, hukuk devletinde asla kabul edilemez.

*Olaylar sırasında hiçbir suça karışmamış masum insanların evlerinin taşlanması, acımazsızca dövülmesi, yaşlı-kadın-çocuk demeden ölüm korkusunun yaşatılması ve gecenin bir vakti ilçe dışına çıkmak zorunda bırakılmaları hiçbir şekilde meşru gösterilemez. Yaşanan bu hadiselerin hukukta, insanlıkta, Türk töresinde ve dinimizde asla yeri yoktur.

*Yaşanan şiddetin failleri Karapınar’ın nüfusuna göre çok küçük bir gruptur. Bu olay hiçbir şekilde Karapınar geneline mal edilemez.

Karapınar halkı ve sivil toplum kuruluşları olarak 21-22 Ağustos 2017 tarihlerinde Suriyelilere yönelik şiddet olaylarını asla tasvip etmiyor ve kınıyoruz. Halkımızı bu tür provokasyonlara karşı sağduyulu olmaya davet ediyoruz.

Bugüne kadar barış ve huzurun adresi olan ilçemizin bundan sonra da örf ve adetlerimize uygun olarak misafirperverliği, yardımseverliği ve kardeşliği devam ettireceğine dair inancımız tamdır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 31.08.2017

NADİ TARTAN                                             MUSTAFA YAZGAN                         FARUK SONKAYA

Ak Parti İlçe Başkanı                                         CHP İlçe Başkanı                            MHP İlçe Başkanı

M.KEMAL SÖZEN                                            DURMUŞ ÜNER                                   NAZIM SEZER

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı                              Ziraat Odası Başkanı                        Ticaret Borsası Başkanı

YAŞAR BOZU                                            MEHMET UĞUR                        YEREL BASIN TEMSİLCİLERİ

Şoförler ve Otomobilciler Odası Bşk.                    Çiftçi Malları Koruma Bşk.

MUSTAFA ZENGİN                                     ABDULLAH ŞENYURT                         AHMET EMEKLİ

Esnaf ve Sanaatkarlar Odası Bşk.                      Esnaf ve Kefalet Koop Bşk.              S.S. Taşıyıcılar Koop.Bşk.

AHMET AYDINBELGE                                    SAMET YORULMAZ                                 ADEM DİLEK

Memur Sen İlçe Temsilcisi                         Türk Eğitim Sen İlçe Temsilcisi           Karapınar İmam-Hatipliler Derneği