2019 Yılı Mısır Alım Dönemi İstişare Toplantısı Düzenlendi

Karapınar Ticaret Borsası Tarafından 2019 Yılı Mısır Alım Dönemi İstişare Toplantısı Düzenlendi.

Borsamız Elektronik Satış Salonu’nda gerçekleşen toplantıya, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Tayfun Gökçe, Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner,Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Ulusoy, İlçemizde mısır ticareti yapan üyelerimiz ve Karapınar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri katılım sağlamışlardır.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Karapınar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ulusoy ‘’ Mısır Hasat sezonun ilçemizdeki bütün üreticilere ve esnaflara bol kazançlı ve bereketli bir yıl olmasını temenni ederim. Burada, mısır alımlarından uygulanacak olan nem baremleri ve neme göre uygulanacak indirim kararları hem üreticilerimizi hem de tüccarlarımızı memnun edeceğine yürekten inanıyorum.’’ dedi.

Başkan Ulusoy konuşmasını bitirirken, bu sezon mısır satışları için Karapınar Ticaret Borsası Elektronik Satış Salonunun üreticilerimizin ve üyelerimizin hizmetine açıldığını belirtti 

Karapınar Ziraat Odası Başkan Durmuş Üner ‘’ Mısır sezonunun bütün üreticilerimize ve tüccarlarımıza bereketli ve bol kazançlı bir yıl olmasını diliyorum. Bugün burada nem baremleri ve uygulanacak indirim ile ilgili alınacak olan kararın hem çiftçilerimizin hem de tüccarları memnun edeceğine inanıyorum. Mısır satışlarının Borsa Satış Salonunda  yapılmasından dolayı çok mutlu oldum. Karapınar Ticaret Borsası Yönetimine teşekkür ediyorum’’ dedi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Tayfun Gökçe ‘’ Mısır sezonunun tüm çiftçilerimize ve tüccarlara bol kazançlı ve bereketli bir yıl olmasını diliyorum’’ dedi.

Toplantıda ülkemizdeki mısır üretiminin yapıldığı bütün bölgelerde  ve ülkemizin en büyük tedarikçi firmalarının uyguladıkları nem oranları ve yaptıkları indirimler dikkate alınarak  alınarak  yapılan istişareler sonucundan ilçemizde mısır alımlarında %14 nem baz alınmasına, %14 nemden  %19(19 Dahil) neme kadar nem başı 0,015TL fiyat indirimi uygulanmasına, %20 nemden sonra nem başına 0,020 TL fiyat indirimi uygulanmasına karar verilmiştir.

 

Devamı
Close