Karapınar Ticaret Borsasında 2023 Yılı Hububat Hasat Sezonunun İlk Mahsul Satışı Gerçekleştirildi.

Karapınar Ticaret Borsasında  2023 Yılı Hububat Hasat Sezonunun İlk Mahsul Satışı Gerçekleştirildi.

2023 yılı Hububat Hasat Sezonunun ilk mahsul Buğday satışına;Karapınar Kaymakamı Oğuz Cem Muurat,Belediye Başkan Yardımcısı Halil Aker, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin, İlçe Müftüsü Yunus Aydın, Karapınar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ulusoy ve Yönetim Kurulu,Meclis Üyeleri ile personelleri, hububat alım satımı yapan Tüccarlar ve hububat üreticilerimiz katıldı.

2023 Yılı Hububat Hasat Sezonunun açılış konuşmasında Karapınar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ulusoy şunları söyledi “Öncelikle hasat sezonunun tüm üreticilerimiz, üyelerimiz ve ülkemiz adına hayırlı, bereketli ve helalinden bol kazançlı geçmesini diliyorum.Hasat başlangıcında olmamız sebebiyle çiftçilerimizden dane kayıplarının önüne geçmek için zamanında hasat yapmalarını ve bakımları yapılmış biçerdöverler ile hasat yapmalarını istiyoruz. Bu hassasiyet hem çiftçilerimizin hem de tarımsal ekonomimizin faydasına olacaktır. Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”dedi.

Karapınar İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Karapınar Ticaret Borsasında yapılan 2023 yılı hububat sezonunda ilk mahsul satışında üreticilerimizle, hububat alım satımı yapan tüccarlarımızla ve diğer katılımcılarımızla birlikte olmaktan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. 2023 yılı hububat sezonunun ülkemize, ilçemize, üreticilerimize, hububat alım satımı yapan tüccarlarımıza hayırlı uğurlu ve bereketli olmasını diliyorum. Karapınar Ticaret Borsasında satışı yapılan ürünlerin fiyatını ve değerini bularak alım satımların yapıldığına yürekten inanıyorum. Tekrar sizlerle birlikte olmaktan ve katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum."dedi

2023 sezonu hububat alımına İlçe Müftüsü Yunus Aydın’ın duası ile başlayan Karapınar Ticaret Borsası üyeleri ilk mahsulün satışını Elektronik Satış Salonu'nda gerçekleştirdi.

Karapınar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ulusoy, yılın ilk mahsul Buğdayını satın alan BEYDERE TARIM GIDA UN ÜRETİM PAZARLAMA SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKET’İ Müdürü Mustafa Eğer’i ve yılın ilk mahsul Buğday’ını satan GÜNDOĞDU TOHUMCULUK TARIM ENERJİ TİCARET VE SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ’i yetkilisi Eren Gündoğdu’yu tebrik etti.

Satış işleminin bitmesinin ardından hatıra fotoğrafı çekildi. İlk mahsul Buğdayı satın alan Mustafa Eğer ve yılın ilk mahsul Buğdayını satan Eren Gündoğdu, Karapınar Ticaret Borsası tarafından çeyrek altınla ödüllendirildi.