KONYA İLÇE ODA VE BORSALARI YARDIM TIRLARI DEPREM BÖLGESİNE ULAŞTI

Konya Ticaret Odası'nın koordine ettiği Konya İlçe Oda ve Borsaları ile birlikte Karapınar Ticaret Borsası ve Karapınar Ticaret ve Sanayi Odasının da desteklediği, deprem felaketi yaşayan Elazığ ve Malatya'daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıkardığı temel ihtiyaç malzemeleri taşıyan tırlar bölgeye ulaştı.

Merkez üssü Elazığ Sivrice olan ve çevre illerde de hissedilen depremin hemen ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin çağrısı üzerine 81 İlde Oda ve Borsalar harekete geçti. Çağrıya destek veren Konya Ticaret Odası’nın koordine ettiği, Konya İlçe Oda ve Borsaları ile birlikte Karapınar Ticaret Borsası ve Karapınar Ticaret ve Sanayi Odasının beraber hazırladığı, ilgili kurumların talebi doğrultusunda elektrikli ısıtıcı, katalitik soba, battaniye, yastık-yorgan, çocuk bezi, bulgur nohut, pirinç, makarna, mercimek gibi temel ihtiyaç maddelerinin yer aldığı yardım tırları Malatya ve Elazığ AFAD koordinasyon merkezlerine ulaştı.

Karapınar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ulusoy ve Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen, Elazığ merkezli olarak yaşanan deprem felaketinden dolayı büyük üzüntü duyduklarını ifade ederek, “Elazığ’da ve Malatya’da depremde hayatını kaybeden, yaralanan vatandaşlarımızın ailelerininin acılarını paylaşmak, bölgedeki yaraların sarılmasına yardımcı olmak amacıyla Konya İlçe Oda ve Borsalarımızla beraber hızla harekete geçtik. Bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan ihtiyaç malzemelerinden oluşan tırlar bölgeye yola çıkmış ve Elazığ ve Malatya’da AFAD koordinasyon merkezine ulaşmıştır. Konya İlçe Oda ve Borsalarımızla birlikte, depremzede kardeşlerimizin yaşadığı felaketin acısını paylaşarak azaltmak amacıyla yanlarında olmaya çalıştık. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızla dayanışma içinde olan ve yaraların, acıların sarılması hususunda gereken hassasiyeti gösteren tüm üyelerimize teşekkür ediyoruz.Tüm milletimize geçmiş olsun diyor, depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyor, yaralananlara acil şifalar temenni ediyoruz. Allah bir daha böyle bir acı yaşatmasın”dediler.